Intro

Måske har du lige fået konstateret type 2-diabetes eller forstadiet til det? Måske kender du en, der har det? Måske er du en af dem, der tænker: “Kan det være rigtigt, at man er nødsaget til at medicinere sig resten af sine dage, når man har fået diabetes?” eller måske tænker du: “Kan man virkelig erstatte medicin med kost og motion?”.

Måske er du bare interesseret i sund livsstil generelt eller søger inspiration til en sådan? Måske vil du gerne sige farvel til sukker?

Uanset hvem du er, så velkommen til denne blog, der handler om min mand Søren, der fik konstateret type 2-diabetes som 32-årig i efteråret 2014. Det var noget der vendte op og ned på vores tilværelse – i hvert fald i en periode. Og vi havde samtidigt svært ved at finde ud af, hvad der var op og ned i forhold til kost, blodsukker og følgesygdomme. Det er vores håb, at denne blog kan hjælpe andre med at navigere i diabetes-junglen.

Du vil kunne læse om, hvordan vi oplevede at få en alvorlig sygdom inden for døren, og hvordan vi oplevede lægens, kommunens og omverdenens tilgang til type 2-diabetes. Om den rejse hele familien kom på, da Søren meldte sig til forskningsprojektet U-turn (og i øvrigt blev en af de seks hovedpersoner i dokumentarprogrammet “U-turn -Et liv uden piller?” på DR1). Og ikke mindst kan du læse om, hvordan vi som ung børnefamilie tackler at skulle presse Sørens træning ind i ugeplanen og formår at holde kosten sund – også når det skal være nemt eller gå hurtigt.